Arnab Daging

Monday, 16 April 2012

10 Sebab Kenapa Anda Patut Makan Daging Arnab

1. Ia adalah salah satu daripada daging putih terbaik yang terdapat di pasaran hari ini.
2. Daging arnab mempunyai peratusan protein yang tinggi dan mudah dihadam.
3. Ia mengandungi paling kurang jumlah lemak di kalangan daging lain.
4. Daging arnab mengandungi kalori nilai yang kurang daripada daging lain.
5. Daging arnab adalah bebas kolesterol dan oleh itu ia "mesra" dengan pesakit jantung.
6. Kandungan garam dalam daging arnab adalah paling kurang berbanding daging lain.
7. Kalsium dan fosforus kandungan daging ini adalah lebih daripada mana-mana daging lain.
8. Nisbah daging kepada tulang yang tertinggi bermaksud ia mempunyai daging yang lebih untuk dimakan berbanding daging ayam.
9. Daging arnab ada banyak faedah kesihatan, ia tidak mempunyai rasa yang kuat dan setanding dengan ayam tetapi tidak serupa.
10. Arnab adalah salah satu daripada haiwan ternakan domestik yang paling produktif. Arnab boleh menghasilkan 6 paun daging pada makanan dan air yang sama seperti lembu ambil tetapi lembu hanya akan menghasilkan 1 paun daging.

Jadi anda boleh melihat terdapat banyak faedah kesihatan untuk memakan daging arnab.
Ia adalah sihat untuk anda dan murah untuk dihasilkan. Mengapa tidak mencuba untuk menggabungkan beberapa daging arnab ke dalam diet anda hari ini.

Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

No comments:

Post a Comment